Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση μιας είδησης

Την Κυριακή 4 του Νοέμβρη του 2012 ξεκίνησαν  από την Αλεξανδρούπολη πολίτες μαζί με το Δήμαρχο της πόλης και εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη εγκατάσταση χρυσωρυχείων της εταιρείας EL DORADO στην περιοχή του Περάματος Έβρου.
Κατήγγειλαν ως παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή και της ισορροπίας στη φύση την έναρξη των εργασιών εξόρυξης της εταιρείας και ως αδιαφορία των κρατούντων για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Υποστηρίχθηκαν στην αγωνιστική παρουσία τους από τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιμετωπίζουν την ίδια εποχή την εγκατάσταση του ορυχείου στην περιοχή Σκουριές και δίνουν μάχες με αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την από Πολιτείας απόφαση για τη λειτουργία του ορυχείου. Εύλογη λοιπόν  ήταν η ερώτηση του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης και για την ανάλογη λειτουργία των κρατούντων στην περιοχή του Έβρου :"Ποιους πολίτες κυβερνούν αφού είναι αντίθετοι με τη βούλησή τους ;"
Οι πολίτες διεμήνυσαν ότι μολονότι  η εταιρεία έχει αρχίσει τη δειγματοληπτική εξόρυξη και  έχει λάβει από προηγούμενη τοπική ηγεσία το δικαίωμα χρήσης για 99 χρόνια των 700 στρεμμάτων της περιοχής,  σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες των ανθρώπων και τις πηγές άρδευσης των χωραφιών τους,  θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να απομακρύνουν την επιχείρηση από τον τόπο τους.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ( Β΄ΤΑΞΗ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Να παρατηρήσετε τον τρόπο χρήσης του λόγου, την επιλογή των εικόνων, το ύφος του χρήστη με σκοπό να κρίνετε την παρουσίαση της είδησης σε σχέση με το σχόλιο.
Να αναδιατυπώσετε την είδηση με άλλες οπτικές.
Να παρακολουθήσετε την είδηση, όπως προβλήθηκε στα ραδιοτηλεοπτικά τοπικά κανάλια και τον τύπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου