Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τι θα δούμε στο σινεμά το 2012

Ποια είναι η γνώμη σας για τις ταινίες που θα κυριαρχήσουν στον εμπορικό κινηματογράφο;
Δείτε τι θα παίξουν τα σινεμά το 2012 και γράψτε τη γνώμη σας, cinefil ερευνητές και όλοι οι αναγνώστες του blog μας.
Ενημερωθείτε και εκφραστείτε!

4 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που σχολίασες για τις ταινίες που παίζονται ή θα κυριαρχήσουν στον εμπορικό κινηματογράφο. Έχεις μάλιστα και πρόταση. Θα ήθελες να μας γράψεις τη γνώμη σου για τη θεματολογία που κυριαρχεί και τους πιθανούς κατά τη γνώμη σου λόγους που συγκινεί το κοινό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και ο κιν/φος απευθύνεται κυρίως σε νεαρά άτομα (μέχρι και 30-35),το θέμα το οποίο επικρατεί είναι η δράση,η περιπέτεια καθώς και η φαντασία και αυτό συμβαίνει επειδή οι νέοι παίζουν video games που έχουν ως κύριο θέμα τον πόλεμο και τα όπλα.Επίσης έφηβοι κατά τη γνώμη μου θα προτιμήσουν να δουν την επόμενη κατά σειρά ταινία σε μια προηγούμενη μεγάλη επιτυχία,όπως συμβαίνει άλλωστε και με ταινίες του τύπου Χάρι Πότερ και Twilight.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φαντασία, ο πόλεμος , τα όπλα και η μεγάλη επιτυχία είναι αυτά που συγκινούν κατά τη γνώμη σου και ίσως σύμφωνα με τη γνώμη και πολλών άλλων φίλων, αν θελήσουν να εκφραστούν.
    Νομίζω άλλωστε πως η εκδήλωση μιας επιλογής είναι δείγμα των περιστάσεων που ζει και από τις οποίες διαμορφώνεται ο κάθε άνθρωπος.
    Προσωπικά, ενδιαφέρομαι να μάθω τους λόγους συγκίνησης από ένα τέτοιο θέαμα όχι για να καταγγείλω ή να επικρίνω αλλά για να κατανοήσω τους συγκινησιακούς κώδικες της γενιάς σας και να μιλήσω πιο βαθιά μαζί σας.Αν ήθελες, λοιπόν και έχεις λίγο χρόνο να διαθέσεις, θα με ενδιέφερε να μάθω αν πιθανόν τέτοια θεάματα αποτρέπουν συνήθως τους νέους να δουν και άλλες εκδοχές κινηματογραφικές, όπου δεν κυριαρχούν αυτά τα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα,τέτοιου είδους ταινίες μας αποτρέπουν να δούμε και τις άλλες εκδοχές του κινηματογράφου.Πιστεύω όμως ότι η επιλογή μιας ταινίας είναι θέμα συνήθειας.Από τη στιγμή που ένα άτομο έχει μάθει να βλέπει ταινίες δράσης ή πολέμου τότε δύσκολα θα δει π.χ μια κοινωνική,Το ίδιο θα συνέβαινε και αντίστροφα,αν δηλαδή κάποιος παρακολουθεί κατά κύριο λόγο κοινωνικές ταινίες.Ωστόσο η προτίμηση των νέων μιας πολεμικής ταινίας με όπλα είναι κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα της καθημερινής πλύσης εγκεφάλου που δεχόμαστε.Έτσι το μυαλό μας αποδέχεται τον πόλεμο και τη βία σαν κάτι φυσιολογικό και δεν έχει κανένα πρόβλημα να βλέπει τέτοιες σκηνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή