Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σχολικός εκφοβισμός

Losers from Everynone on Vimeo.



Bullying. Πέσιμο, κράξιμο, επιθετική συμπεριφορά, αναίτια άσκηση λεκτικής και ψυχοσωματικής βίας. Απαντάται συνήθως στα σχολικά περιβάλλοντα και εκτείνεται μέχρι τον προσωπικό χρόνο που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι στο διαδίκτυο.

Σκηνοθετώντας ένα μικρό βιντεοκλίπ διάρκειας δυόμισι λεπτών, το δημιουργικό τρίο Everyone, που δρα με βάση του τη Νέα Υόρκη, στέλνει το δικό του μήνυμα με τίτλο “Losers”. Στη μερίδα δυτικών στερεοτύπων της επιτυχίας που θέλουν άπαντες αριστούχους, πρωταθλητές, εκκολαπτόμενα σελέμπριτι, καλογυμνασμένες μαζορέτες και σωματότυπους με προδιαγραφές glamorous editorial μόδας, οι Will Hoffman, Daniel Mercadante και Julius Metoyer II «φτύνουν» μερικές όχι και τόσο άγνωστες εικόνες.

Σε παραγωγή της Epoch Films, που ευθύνεται για το ανεξάρτητο φιλμ “Gigantic” του 2008, και μουσική του Keith Kenniff aka Unseen, που επιμελήθηκε πρόσφατα και το ηχητικό χαλί των spots για το iPhone 4s της Apple, το “Losers” υπενθυμίζει το δικαίωμα στην αποτυχία και την επιλογή στον τρόπο ζωής μας.

Πηγή της ανάρτησης το εξαιρετικό ιστολόγιο Terra Computerata.

Επιπλέον, σχετικά με το θέμα Σχολική Βία

2 σχόλια:

  1. Ενα φαινόμενο το οποίο γίνεται όλο και πιο εντονότερο στις μερες μας. Αυτου του είδους η βία συνήθως εμφανίζεται στα σχολεία και ειδικότερα ανάμεσα στις διάφορες ομάδες οι όποιες δημιουργούνται με γνώμονα κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Επίσης αυτή τη συμπεριφορά την αντιμετωπίζουν και ατομα καταγώμενα απο άλλες χώρες δίοτι οι "λευκοί" πιστεύουν ότι αυτοί που είναι διαφορετικού χρώματος ειναι κατώτεροι απο αυτούς. Επομένως πρεπει όλοι μαζι ως μια γροθιά να πούμε όχι στη σχολική βία αλλα και να αρχίσουμε να βρίσκουμε λύσεις ωστε να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε το φαινόμενο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πιο βίαιη γίνεται η κοινωνία μας άλλο τόσο πιο βίαια μάλλον θα γίνονται και τα παιδιά της.Το φαινόμενο απ'ότι λένε οι έρευνες και θα μας παρουσιάσουν συνολικά και οι δικοί μας ερευνητές επιδεινώνεται παγκοσμίως αλλά ποικίλει στην έκφραση και έντασή του ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μικρο-κοινωνίας.
    Αυτό που πολύ θα με ενδιέφερε προσωπικά να μάθω είναι αν εντοπίζετε στην καθημερινότητά σας μορφές βίας στο λόγο ή στη διαπροσωπική επαφή που περνούν εντελώς απαρατήρητες και μόνο όταν σκεφτείτε λίγο περισσότερο και μόνοι νιώσετε ότι τελικά σας πειράζει ο αρνητικός λόγος ή το δηκτικό χιούμορ ή όποια άλλη επιθετική έκφραση που δεν φτάνει βέβαια σε ακραίες εκδηλώσεις αλλά σας ενοχλεί ωστόσο. Πως το
    αντιμετωπίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή